• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador rijdt volgend seizoen voor Trek-Segafredo

  Contador rijdt sinds 2014 in dienst van Tinkoff.

  Alberto Contador zal volgend seizoen niet meer voor Tinkoff rijden. Dat schrijft Cyclingnews. Volgens de website tekende de 33-jarige Spanjaard gisteren een contract bij Trek-Segafredo voor twee seizoenen. Het tweede jaar zou voor beide partijen een optie zijn.

  Alberto Contador rijdt sinds 2014 in dienst van de Russische wielerformatie Tinkoff. In die drie jaar won de Spanjaard voorlopig onder meer de Ronde van Spanje (2014) en de Ronde van Italië (2015).

  Volgens Cyclingnews vond Trek-Segafredo gisteren een akkoord met Fran Contador, de broer en manager van de tweevoudige Tourwinnaar. Die zette vervolgens zijn handtekening onder een verbintenis bij de ploeg van Jasper Stuyven en Edward Theuns.

  Afgestapt in de Tour

  Alberto Contador was misschien wel de grootste pechvogel van de eerste Tour-week. De Spanjaard ging al in de eerste rit stevig tegen de grond en twee dagen geleden stapte hij ook uit de Tour. Contador liep bij de val onder meer een gekneusde schouder op en gaf al aan dat zijn deelname aan de Spelen in Rio zo goed als uitgesloten is.

  Ploegleider: "Grote kans dat ik meega"

  Ook Steven de Jongh maakt zo goed als zeker de overstap naar Trek. "Die kans is heel groot", reageert de Nederlandse ploegleider bij de NOS.

  "Mijn lot is verbonden aan Alberto. De laatste zeven maanden heb ik meer tijd doorgebracht met Alberto dan met mijn vriendin."  Maar op 1 augustus mag alles pas bekend worden gemaakt."