• home
 • video
 • pas verschenen

  Coaches Belgian Tornados: "Negativiteit heel goed omgebogen"

  Himschoot: "Ik heb niet altijd dezelfde mening als Jacques"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Himschoot: "Ik heb niet altijd dezelfde mening als Jacques"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Patrick Himschoot en Jacques Borlée, de coaches van de 4x400m-ploeg, zagen hun pupillen (en dan vooral Jonathan Borlée) moeizaam beginnen aan het EK atletiek, om af te sluiten met een knaller van formaat. "In Rio kunnen we iets heel leuk laten zien", denkt Himschoot.

  Enkele maanden geleden werd Patrick Himschoot, de ex-trainer van Cédric Van Branteghem, aangesteld als assistent-trainer van Jacques Borlée bij de Belgische aflossingsploeg.

  De coach blikt bij Sporza terug op een hectische EK, dat alsnog met de Europese titel bekroond werd: "Er was de voorbije weken wat negativiteit in de groep geslopen, maar die hebben we heel goed kunnen ombuigen."

  "De sleutel lag bij Jonathan Borlée (die al in de reeksen van de 400 meter sneuvelde, red.). Op stage zagen we dat hij eigenlijk wel goed bezig was, maar we moesten hem erbovenop krijgen. Hij had een mentale klik nodig. Die is er gekomen in de reeksen van de 4x400 meter."

  Na de Europese titel kijkt Himschoot met vertrouwen uit naar de Olympische Spelen. "We hebben bewezen dat we kunnen omgaan met tegenslagen. We komen daar sterker uit. In Rio kunnen we iets leuk laten zien, al wil ik daar niets concreet op plakken. Jacques Borlée heeft altijd 2'58" voorpopgesteld. Als dat lukt, zitten we dicht bij de medailles."

  Himschoot: "Uit verdeelde meningen kan soms iets heel moois ontstaan"

  Patrick Himschoot houdt ook geen blad voor de mond over de samenwerking met Jacques Borlée. "We hebben veel discussies gehad. Ik heb niet altijd dezelfde mening als Jacques, maar uit verdeelde meningen kan soms iets heel moois ontstaan."

  Jacques Borlée op zijn beurt is tevreden over de input van Himschoot. "Ik wil Patrick zeker bedanken. Samen hebben we heel goed nagedacht. Dat we zo kunnen eindigen na een moeilijke week, doet deugd en zal ons een boost geven op weg naar Rio."