• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge kiest voor opmerkelijke nieuwe shirts in jubileumjaar

  De drie Club-shirts voor dit seizoen op een rij.

  Club Brugge heeft zijn nieuwe shirts voor het komende seizoen voorgesteld. Voor het 125e seizoen in de geschiedenis van de club maakte Club Brugge een opvallende keuze. Geen blauw-zwarte strepen op het thuisshirt, wel een rode streep voor wedstrijden buitenshuis.

  Club begint dit jaar aan zijn 125e seizoen in de geschiedenis van de club. Voor die gelegenheid grijpt Club terug naar het verleden voor de inspiratie van de nieuwe shirts. Voor het eerst sinds 1992 zal Club in het Jan Breydelstadion niet met blauw-zwarte strepen spelen. 

  De shirts voor thuiswedstrijden zijn helemaal blauw. Volgens Club Brugge een verwijzing naar de iconische shirts uit de jaren 70 waarin Club verschillende landstitels behaalde en twee Europese finales speelde. Onder het blauwe shirt zullen de spelers pronken met een zwarte broek en blauwe kousen.

  Bij uitwedstrijden speelt Club in het wit met een rode schuine streep over de borst. Het shirt is een verwijzing naar de eerste shirts in de geschiedenis van de club en naar het stadswapen van de stad Brugge. 

  Ons deden de shirts voor buitenshuis denken aan River Plate en Rayo Vallecano

   (Maar vergis u niet: de rode streep van Club Brugge loopt van rechts naar links. Bij River Plate en Rayo is het net andersom.)