• home
 • video
 • pas verschenen

  België stuurt twee amazones en drie ruiters naar Olympische Spelen

  Jérôme Guéry won twee maanden geleden de Grote Prijs in La Baule (Fra).

  Het BOIC en de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie (KBRSF) hebben de combinaties voor de jumping, dressuur en eventing bekendgemaakt die volgende maand naar Rio mogen afzakken.

  Op de olympische jumping zullen Jérôme Guéry (met Grand Cru van de Rozenberg) en Nicola Philippaerts (met Zilverstar T) de Belgische eer verdedigen. Amazone Judy-Ann Melchior staat op de reservelijst.

  Opvallend: de twee combinaties die in Rio zullen aantreden, zijn niet degene die aan de selectiecriteria voldeden. Jérôme Guéry behaalde zijn olympische ticket met Papillon Z, maar de bondscoach heeft beslist dat Grand Cru van de Rozenberg de meest verstandige keuze is om resultaten te boeken in Rio. Twee maanden geleden won Guéry met dat paard nog de prestigieuze jumping in La Baule (Fra).

  Het tweede jumpingstekje was eigenlijk gereserveerd voor Grégory Wathelet en HH Conrad, maar Wathelets toppaard werd enkele maanden geleden door de eigenaar verkocht aan een Amerikaanse ruiter (zie: Lees ook).

  Twee combinaties in eventing, één in dressuur

  Ook voor de dressuur zien we de combinatie die verantwoordelijk was voor de Belgische startplaats op de Olympische Spelen niet terug. De 11-jarige merrie van Fanny Verlinden liep een blessure op, waardoor Jorinde Verwimp (met Tiamo) haar plaats inneemt.

  Voor eventing zijn Karin Donckers (met Fletcha van 't Verahof) en Joris Vanspringel (met Lully des Aulnes) van de partij in Brazilië.

  Naar de paralympische dressuur ten slotte mag België een team afvaardigen. Michèle George (met FBW Rainman), Eveline Van Looveren (met Exelent) en Ciska Vermeulen (met Rohmeo) strijden in september om eremetaal.