• home
 • video
 • pas verschenen

  Töre volgt ex-trainer naar West Ham

  Töre speelde drie seizoenen voor Besiktas.

  Gökhan Töre wordt door West Ham voor een seizoen gehuurd van Besiktas, met een aankoopoptie. Töre legde de laatste jaren een hobbelig parcours af, maar toonde vorig jaar nog zijn talent in de Europa League tegen Club Brugge.

  Töre scoorde vorig jaar in het Jan Breydelstadion erg knap tegen Club Brugge. Zijn doelpunt op verplaatsing was uiteindelijk wel niet voldoende om Club uit de kwartfinales te houden. Na dat seizoen vertrok toenmalig Besiktas-trainer Slaven Bilic naar West Ham.

  Een jaar later volgt Töre het voorbeeld van Bilic. West Ham huurt Töre met een aankoopoptie van 12 miljoen euro. "Ik ben heel blij met deze overgang. De aanwezigheid van Bilic heeft erg meegespeeld. Hij kent me heel goed. Tegen hem kan ik geen neen zeggen. Hij is de beste trainer waarmee ik werkte en een vader voor zijn spelers", verklaarde Töre zijn keuze.

  Töre werd geboren in Duitsland en sloot zich op jonge leeftijd aan bij Bayer Leverkusen. Daar plukte Chelsea hem weg, maar doorbreken lukte niet. Na omzwervingen bij Hamburg en Rubin Kazan kwam hij bij Besiktas terecht in 2013. Töre speelde al 26 keer voor de Turkse nationale ploeg, maar werd niet geselecteerd voor het EK.

   

  Töre scoort tegen Club Brugge in de Europa League in 2015