• home
 • video
 • pas verschenen

  Speler of bondscoach? Ronaldo stuwt zijn team naar winst vanaf de zijlijn

  Wie is de coach: Ronaldo of Santos?

  Cristiano Ronaldo werd na vijfentwintig minuten huilend van het veld gedragen, maar ook langs de zijlijn eiste hij een hoofdrol op. De sterspeler ontpopte zich tot coach. Bondscoach Santos stond erbij en keek ernaar. "Dit is niet de finale waar ik op gehoopt had, maar ik heb het team toch geholpen met mijn leiderskwaliteiten."

  Wie is er de coach: Santos of Ronaldo?

  Video player inladen ...

  Ronaldo spreekt de Portugezen moed in voor de verlengingen

  Video player inladen ...

  Coach Ronaldo stuurt een speler weer het veld op

  Video player inladen ...

  "Heb hier al sinds de 2004 op gewacht. Ik ben dolgelukkig"

  Ondanks zijn blessure was Cristiano Ronaldo door het dolle heen na het laatste fluitsignaal. "Het was niet de finale waar ik op gehoopt had. Het lukte me niet, ik had te veel pijn", vertelde de Portugese aanvoerder. "Maar ik ben dolgelukkig."

  Nadat Ronaldo geblesseerd naar de kant gegaan was, werd hij de grootste supporter van Portugal. "Ik heb mijn ploeg op mijn manier geholpen, met mijn leiderskwaliteiten. Ik was altijd aanwezig", zegt hij.

  Ronaldo zei zelfs tegen invaller Eder dat hij zou scoren. "Ik loop al lang mee in het voetbal en voelde dat gewoon. Ik heb hier zo lang naar uitgekeken, eigenlijk sinds 2004 al (toen verloor Portugal de EK-finale in eigen land, red) Ik heb gebeden voor een nieuwe kans. Ik vond dat we die verdienden. Niemand geloofde in ons."

  "Dit is een trofee voor alle Portugezen, alle immigranten, alle mensen die in ons geloofd hebben. Met mijn clubs heb ik alles al gewonnen, maar ik wilde ook dolgraag iets met Portugal winnen. Dat miste ik nog. Daarom is dit een uniek moment voor mij en voor alle Portugezen. Dit vergeet ik nooit meer."

  Blij als een kind met zijn trofee: