• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana: "De Tour is nog maar net begonnen"

  Quintana sprak ruim een halfuur over zijn verwachtingen.

  Ruim een halfuur, zolang stond Nairo Quintana de pers te woord. De Colombiaanse klimgeit blikte tevreden terug op de eerste Tour-week en heeft ook antwoord gegeven op een aantal prangende vragen. "Zondag demarreerde ik niet door die plotse regenbui."

  De Ronde van Frankrijk loopt voor Nairo Quintana voorlopig op wieltjes. De Movistar-kopman wees aan het begin van zijn persconferentie op zijn geringe achterstand: "Ik heb er nog nooit zo goed voorgestaan op een eerste rustdag."

  Vorig jaar stond Quintana na één week al op bijna twee minuten van Chris Froome, vandaag heeft de Colombiaan dat verschil weten beperken tot 23 seconden. "Het doel van mijn eerste week was om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en dat is goed gelukt."

  "Ja, ik was toch wat verrast door de afdaling van Froome zaterdag. Ik zat eigenlijk aan zijn wiel, maar dacht nooit dat hij echt tot de limiet zou doorgaan."

  Velen hadden zondag een antwoord van Quintana verwacht, maar dat bleek achteraf ijdele hoop. "Het plotse onweer maakte het lastig en ik wou geen risico nemen. Bovendien zei mijn ploegleider ook dat de klim naar Arcalis te gelijkmatig was om grote verschillen uit te bouwen."

  Quintana wijst net als concurrent Froome vooral op wat nog komen moet: "De Tour is eigenlijk net begonnen, de echte beslissing zal wellicht vallen in de laatste Tour-week."