• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Top drie met Daniel Martin zou prachtig zijn"

  Daniel Martin staat voorlopig derde en reed een sterke eerste Tour-week.

  Voor Etixx-Quick Step verloopt de Tour naar wens. Eén etappezege met Marcel Kittel, enkele dagen witte trui met Julian Alaphilippe en een voorlopige derde plaats met Daniel Martin stemmen de zielen tevreden. Wilfried Peeters maakte bij radio-collega Carl Berteele de voorlopige balans.

  Ploegleider Wilfried Peeters hecht bij Carl Berteele vooral veel belang aan de overwinning van Marcel Kittel. "Een overwinning doet deugd. Achteraf gezien hadden we misschien wel eentje meer moeten hebben, maar anderzijds hebben we met Daniel Martin nog altijd iemand voor het klassement."

  "Daniel is heel gemotiveerd aan deze Tour begonnen en hier in Andorra vindt hij ook zijn thuishaven terug. We weten ook wel dat hij tegen kanonnen als Froome en Quintana net iets te kort komt. Maar dat hij nu nog derde staat, is toch wel een kleine verrassing."

  "Een podium? Ik wil er nog niet echt over spreken, maar het zit wel wat in ons hoofd. Top vijf is realistisch en mooi, maar een top drie zou ongelofelijk zijn. Mocht het lukken met Daniel Martin dan is dat een verrassing van formaat."

  Over Julian Alaphilippe had Peeters ook een mening: "Hij is nog jong en werd hier al ontvangen als dé man die geel zou pakken. Ik vind dat we hem wat moeten beschermen en hem af en toe ook zijn plaats moeten gunnen in de grupetto. Laat hem van daaruit maar op een etappezege jagen."

  "Ook Iljo Keisse leert die dingen en hij is al 34. Ik vertelde hem net voor de Tour dat dit een circus is waarin elk foutje wordt afgestraft. Vandaag kwam hij me nog zeggen dat ik gelijk had."

  Peeters sprak zich bij Carl Berteele ook uit over enkele anderen:

  • Over Marc Cavendish: "Cavendish heeft 29 etappe-overwinningen in de Tour. Hij is een klasbak. Zijn voorbereiding op de piste voor Rio heeft in deze Tour al veel voordelen met zich meegebracht."
  • Over de Belgen in de Tour: "De Belgen, met Greg Van Avermaet op kop, hebben laten zien dat ons land nog veel betekent in de wielersport."
  • Over Chris Froome: "Ik was verrast door zijn afdaling in de etappe van zaterdag. Dat betekent volgens mij dat hij ergens onzeker over is.
  • Over Nairo Quintana: "Hij heeft nog geen vin verroerd en ik denk dat hij eerst de bordjes van de anderen wil leegeten om dan op het gepaste moment aan te vallen."
  • Over "Vive le Vélo": "De EK-aandacht heeft alles toch wat overschaduwd, "Vive Le Vélo" had hier al moeten zijn."