• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Standard bevestigt nu de transfer van Gillet

  "Jean-François is heel gelukkig dat hij kan terugkeren."

  Een week na Catania heeft ook Standard de transfer van Jean-François Gillet officieel bevestigd. Gillet tekent een contract voor twee seizoenen. "Jean-François is een echte professional die heel wat ervaring opdeed in Italië", looft sportief directeur Olivier Renard zijn nieuwe doelman.

   Na zijn uitleenbeurt aan KV Mechelen vorig seizoen, keert Gillet definitief terug naar België om de kleuren van Standard te verdedigen. De 37-jarige doelman kreeg een contract van twee seizoenen en moet voor een injectie aan ervaring zorgen.

  "Jean-François is een echte professional die heel wat ervaring opdeed in Italië waar hij toch zestien seizoenen aan de slag was", zegt sportief directeur Olivier Renard op de website van Standard.

  "Hij is heel gelukkig dat hij kan terugkeren naar de club van zijn geboortestad en de plaats waar het voor hem allemaal begon. Hij zal zijn ervaring overbrengen op de groep en zal voor concurrentie zorgen bij de doelmannen."

  "Het is een leider met een uitstekende mentaliteit die door iedereen binnen de spelerskern geapprecieerd zal worden en geliefd zal zijn."

  Gillet speelde tussen 1996 en 1999 al voor Standard, maar koos in 1999 voor een Italiaans avontuur. Hij verdedigde onder meer de kleuren van Monza, Bari, Treviso, Bologna, Torino en Catania.