• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch golftoernooi zonder wereldtoppers na opgave Spieth

  Jordan Spieth wil het risico niet lopen op een besmetting met het zikavirus.

  Het golftoernooi op de Olympische Spelen moet het zonder de top vier van de wereld stellen. Na Jason Day, Dustin Johnson en Rory Mcllroy past ook Jordan Spieth voor Rio uit schrik voor het zikavirus.

  Met Jordan Spieth zegt opnieuw een topgolfer af voor de Olympische Spelen. De nummer drie van de wereld won vorig jaar nog twee majors (Masters en US Open). Spieth is bang voor een mogelijke besmetting met het zikavirus. 

  Golf staat voor het eerst sinds 1904 weer op het olympische programma, maar de afwezigheid van de top vier zorgt voor een terugkeer in mineur. Slechts acht golfers uit de top vijftien komen naar Rio.