• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Tactisch goed om nu al de gele trui te hebben"

  Froome: "Ik had zondag een aanval van Quintana verwacht."

  Voor de derde keer in vier jaar heeft Chris Froome met de gele trui rond de schouders de eerste rustdag gehaald. De Brit van Team Sky had dus alle redenen om vandaag tevreden terug te blikken op zijn eerste week. "Ik wil de echte balans pas opmaken na de tijdrit."

  Net als in 2013 en 2015 mocht Chris Froome op de eerste rustdag de pers als leider te woord staan. De Brit is tevreden met de huidige stand van zaken: "Ik ben echt blij dat ik nu al de gele trui kan dragen."

  "Tactisch gezien kan dat zeker ook geen kwaad. Ik kan nu defensief rijden, het is aan de anderen om aan te vallen. Bovendien heb ik alle vertrouwen in mijn ploeg, Team Sky. Met telkens vier of vijf ploegmaats in de finale denk ik dat we veruit het beste team zijn in deze Tour."

  In tegenstelling tot 2013 en 2015 heeft Froome de tegenstand wel nog geen al te grote tik gegeven in het algemeen klassement. "Ik moet met nog heel wat concurrenten rekening houden. De hele top tien staat binnen de minuut, dus het gevaar kan van alle kanten komen."

  "De Mont Ventoux (donderdag) en de tijdrit (vrijdag) worden belangrijk, pas daarna wil ik een eerste balans opmaken. En dan komen er in de laatste week nog die Alpenritten. Mijn grote doel voor dit jaar was om vooral in die derde week nog voldoende over te hebben."

  Over Quintana: "Ik had zondag een aanval verwacht"

  Nairo Quintana bestookte Froome nog niet en dat was voor de kopman van Team Sky toch wel een verrassing. "Ik had verwacht dat hij me zondag zou aanvallen, maar dat is niet gebeurd."

  "Misschien moet je eens aan hem vragen waarom hij zo rustig is. Nairo is trouwens ook in goede doen. Toen ik zondag een aanval plaatste, kon hij zonder problemen volgen."

  Manager Dave Brailsford: "Een motortje vinden is een gemakkelijke zaak"

  Op de persconferentie van Team Sky kwamen ook weer de fietsmotortjes ter sprake. Manager Dave Brailsford reageerde gevat: "De fiets van Chris wordt meer gecontroleerd dan die van anderen. Elke dag ondergaan we controles en elke dag werken we daar graag aan mee."

  "De UCI heeft ons in een mail zelfs al gefeliciteerd om onze bereidwilligheid op vlak van fiets- en mechanische controles. Een motortje vinden in een fiets is vandaag een gemakkelijke zaak. Als je hier met een motortje rondrijdt, dan word je gewoon gepakt."

  Ook in Het Journaal sprak Froome zijn verwachtingen uit:

  Video player inladen ...