• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen huurt beloftevolle aanvaller van Espanyol

  Sylla stond al veertien keer in de basis in de Primera Division.

  Espanyol stalt zijn talentvolle spits Mamadou Sylla (22) een jaartje bij Eupen om te rijpen. De Senegalees zette vorig jaar zijn eerste stappen in de Primera Division, maar staat wel al in de belangstelling van Manchester City-coach Pep Guardiola.

  Sylla genoot zijn jeugdopleiding bij Barcelona, maar werd in 2012 weggeplukt door stadsgenoot Espanyol. Na enkele uitleenbeurten kreeg de aanvaller vorig seizoen zijn eerste kansen in de basis.

  Bij Eupen kan hij nog een jaar ervaring opdoen in de Belgische competitie. De kersverse eersteklasser beschrijft de Senegalees als een snelle, technische aanvaller, die zowel centraal als op de flanken kan spelen.