• home
 • video
 • pas verschenen

  Caelen haalt zijn gelijk voor de rechtbank en mag naar Rio

  Caelen mag de marathon lopen in Rio.

  De Koninlijke Belgische Atletiekbond moet van de rechter de oorspronkelijke selectieprocedure voor Rio respecteren. Daardoor mag marathonloper Florent Caelen en niet Abdelhadi El Hachimi naar Rio.

  Vandaag moet het Belgisch Olympisch Comité zijn driekoppige selectie voor de marathon in Rio doorsturen, maar er heerst al enkele weken een discussie over welke drie lopers dat zouden moeten zijn. In principe mogen de lopers met de snelste tijd naar Rio. Dat zouden Koen Naert (2u10'31"), Willem Van Schuerbeeck (2u12'49") en Abdelhadi El Hachimi (2u10'35") zijn.

  Florent Caelen was het niet eens met die selectie. Hij viel met een tijd van 2u12'51" uit de boot, maar de atletiekbond had oorspronkelijk aangekondigd dat de selectie al op 30 april gemaakt zou worden. El Hachimi liep zijn tijd pas begin juli.

  Caelen stapte daarom naar de rechter en die geeft hem nu gelijk. De burgerlijke rechtbank van Brussel oordeelde dat de Belgische atletiekbond bij het BOIC een selectievoorstel moet indienen met de Belgische marathonlopers die de scherpste chrono's hebben gelopen tussen 1 januari 2015 en 30 april 2016.