• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië en Neymar kunnen toch niet rekenen op Costa voor het olympische toernooi

  Costa (rechts) zal het gele shirt van Brazilië niet aantrekken tijdens de Spelen.

  Douglas Costa zal toch niet meedingen naar olympisch goud met Brazilië in het voetbal. De speler van Bayern München zegt af met een dijblessure.

  Samen met Barcelona-ster Neymar en Fernando Prass van Palmeiras, was Costa uitverkoren om een ploeg vol spelers onder de 23 jaar op sleeptouw te nemen op de Olympische Spelen in eigen land. Maar een blessure aan de linkerdij maakt dat volgens zijn club, Bayern München, onmogelijk.

  "Dit is heel jammer", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een verklaring op de website van Bayern. "We wouden allemaal dat Douglas in zijn eigen land kon deelnemen aan de Olympische Spelen, maar de gezondheid van de speler heeft prioriteit."