• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt kan zijn ticket voor Rio toch al boeken dankzij uitzonderingsmaatregel

  Bolt verdedigt in Rio zijn titels op de 100m, 200m en 4x100m.

  Usain Bolt is toch al zeker van zijn plaats in de Jamaicaanse selectie voor de Olympische Spelen. Bolt moest zijn selectie eigenlijk deze maand nog afdwingen na een blessure op de trials, maar krijgt net als drie andere geblesseerde atleten een voorkeursbehandeling.

  Bolt blesseerde zich twee weken geleden tijdens de Jamaicaanse trails in Kingston aan de hamstrings. Op de trials moeten de Jamaicaanse atleten zich normaal plaatsen voor de Spelen. 

  Bolt, de regerende wereld- en olympische kampioen op de 100, 200 en 4x100 meter, kreeg wel nog een laatste kans op de Diamond League-meeting in Londen op 22 juli. Maar zo lang moet hij niet wachten.

  Net als voor Hansle Parchment, in 2012 in Londen goed voor brons op de 110 meter horden, Elaine Thompson, op het WK in Peking tweede op de 200 meter, en Janeive Russell, vijfde op de 400 meter horden op het WK, wordt voor Bolt een uitzondering gemaakt. Ze zijn allemaal zeker van hun plaats in de selectie.