• home
 • video
 • pas verschenen

  Sammer stopt als sportief directeur van Bayern: "Kan energie niet meer opbrengen"

  Sammer stapt na vier jaar op bij Bayern.

  Matthias Sammer heeft beslist op eigen initiatief te stoppen als sportief directeur van Bayern München. De Duitser kende enkele maanden geleden een gezondheidsprobleem en wil het rustiger aan doen.

  Sammer was sinds 2012 sportief directeur bij Bayern en had nog een contract tot 2017 bij de Beierse club, maar zegt dat hij niet meer de energie heeft om zijn functie naar behoren uit te oefenen.

  Sammer werd enkele maanden geleden getroffen door een kleine stoornis in de doorbloeding van zijn hersenen. "Nu gaat alles zeer goed met mij. Mijn gezondheid is weer hersteld", zegt hij in een perscommuniqué.

  "Ik heb de voorbije maanden veel tijd gehad om na te denken. Over mijn familie en over mijn taken bij Bayern München. Sportief directeur zijn bij Bayern betekent zeven dagen op zeven en 24 uur per dag al mijn energie in deze club en het team steken. Deze inspanningen kan ik op dit moment niet leveren."

  Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge respecteert de beslissing van Sammer. "In de vele gesprekken die ik met Matthias had, heb ik gemerkt dat hij een andere instelling over het leven ingenomen heeft. Hij heeft nu andere prioriteiten die niet meer te combineren vallen met zijn werk bij Bayern. Daar heb ik begrip voor."