• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie gebruikt traangas bij rellen aan fanzone Eiffeltoren

  Een kleine groep fans kwam in aanraking met de politie.

  In de buurt van de fanzone in Parijs is het tijdens de EK-finale tot opstootjes gekomen tussen de ordediensten en supporters. De politie zette traangas en het waterkanon in om jonge fans te bedaren. Minstens een auto ging in vlammen op.

  Volgens verschillende bronnen begonnen de incidenten toen jonge supporters probeerden de volle fanzone binnen te raken. In minder dan drie uur tijd was de fanzone helemaal volzet met 90.000 mensen. De organisatie besliste daarom om de zone al rond 19u af te sluiten.

  Op Twitter en via berichten die in de metro werden verspreid, vroeg de politie om niet meer naar de fanzone af te zakken. Enkele fans deden dat toch en gooiden projectielen naar de ordediensten, die reageerde met traangas en het waterkanon.