• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuchtere Nederlander Dumoulin doet "poepverhaal": "Ik was even in paniek"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Carl Berteele is vandaag bij de start Tom Dumoulin nog eens gaan opzoeken. Over zijn heikele situatie gisteren ("Ik was te gretig met eten) én zijn sportieve kansen in deze Tour. "Ik had dichter willen staan, maar het liep niet lekker in het begin."

  Op 25 km van de streep in de achtste rit moest Dumoulin dringend en hij zocht een camper op. "Ik voelde het al een beetje aankomen en op een gegeven moment hield ik het niet meer."

  "Ik was een beetje in paniek, maar ik vond toen een hele behulpzame familie met een camper."

  "Wat zou hij doen als hij in de kopgroep zou zitten? Doorbijten, het vergeten of was het onvermijdelijk? "Gisteren was het echt onvermijdelijk. Dan had ik misschien doorgebeten, maar dan was ik wel gelost."

  Lag het aan het ontbijt? "Neen. Ik was te gretig met eten. Je lichaam kan maar een bepaald aantal koolhydraten per uur opnemen. Als je daar ver overgaat en je levert tegelijkertijd een fikse inspanning, dan gaat het allemaal een beetje op hol."

  Het is niet makkelijk om een evenwicht te vinden in de voeding. "Drinken en eten is superbelangrijk. Niet te weinig, niet te veel."

  "Strijden in tijdrit tegen Cancellara, Martin en Dennis"

  Dumoulin staat op bijna 50 minuten nog net in de top 70. De meesten hadden verwacht dat hij dichter zou staan. "Ik ook. Het ging de eerste dagen niet zo lekker. Gisteren had ik wel goeie benen in het begin. Het was fijn om te verbeteren in plaats van te verslechteren."

  In de Vuelta vorig jaar was Dumoulin top. "Maar die vorm heb ik nu helemaal niet. De situatie is ook helemaal anders. Ik hoop dat ik nog een keer kan uitpakken in een ontsnapping in een bergrit en in de tijdrit. Het zal een zware strijd worden tegen Cancellara, Martin en Dennis."