• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Hazard schrok bijna van het fenomenale doelpunt van Nainggolan"

  Mulder: "De goal van Nainggolan was het hoogtepunt, dan ging het bergaf.

  0 / 0
  In Panenka! kozen Wesley Sonck, Jan Mulder, Franky Van der Elst en Brecht Dejaegere hun momenten van het afgelopen EK. Van het fenomeen Ronaldo tot over de pegels van Nainggolan en Payet naar het fantastische IJslandse publiek.

  Moment van Wesley: "Het fenomeen Ronaldo"

  "Mijn moment van het EK is het doelpunt van Ronaldo tegen Hongarije. Technisch is het het mooiste doelpunt", is Sonck duidelijk. "Hij legt de bal in drop in de verre hoek. Het was dan ook nog eens van de beste wedstrijden van het EK."

  "Ronaldo is en blijft een fenomeen, een machine", gaat Sonck verder. "Ik heb zijn statistieken meegenomen. Ronaldo heeft dit jaar 60 wedstrijden gespeeld en daarin 58 keer gescoord en 17 assists gegeven... Over zijn hele carrière 543 doelpunten in 773 wedstrijden. Hij was bovendien maar 11 wedstrijden geblesseerd in heel zijn carrière. Hij heeft alleen met Portugal nog niets gewonnen."

  "Ik ben geen fan van de manier waarop hij speelt, maar toch heeft hij mij dit toernooi verbaasd. Hoe rustig hij bijvoorbeeld blijft de fans die het veld oplopen. Hij heeft dus toch een kant die wij niet kennen, een rustige kant."

  Moment van Mulder: "Het fenomenale schot van Nainggolan"

  "Ik heb de goal van Nainggolan tegen Wales gekozen", is Mulder chauvinistisch. "Hazard tikte de bal opzij en schrok bijna van het fenomenale schot van Nainggolan. De goal viel na een kwartier geweldig aanvalsspel van de Duivels. En vreemd genoeg stortte het toen in. Op het hoogste punt werd de neergang ingezet. Dat was het magische moment van de Belgen op dit toernooi. Ik denk dat het wel met concentratie te maken kan hebben, zoals meneer Bruyninckx gisteren aanhaalde."

  "Neen", klinkt het bij Van der Elst en Sonck in koor. "De andere ploeg is gewoon iets meer risico gaat nemen", legt Sonck uit. "Dan moet je als team fysiek allemaal evenveel geven. En dat is wat niet gebeurde bij de Duivels."

  Moment van Franky: "Payet die Frankrijk redt in de openingsmatch"

  "Het doelpunt van Payet in de openingswedstrijd is mijn moment", aldus Van der Elst. "Zijn doelpunt valt  in de allerlaatste minuut. Het Franse team stond als gastland onder enorme druk van het publiek. Puntenverlies dreigde al in de eerste match. En dan deed Payet dit. Een fantastische goal. Hij krijgt er tranen van bij zijn vervanging."

  "Frankrijk wou op dit EK alles doen om geen slecht figuur te slaan, op het veld niet maar ook in de organisatie niet", verduidelijkt Van der Elst. "En dat heeft Payet kunnen voorkomen met een geweldige uithaal. Frankrijk leek op dat moment niet klaar voor de Europese titel, had het in de eerste ronde in elke wedstrijd moeilijk, maar staat nu toch in de finale."

  Moment van Brecht: "Beelden van IJslandse supporters zijn de wereld rondgegaan"

  "IJsland en zijn supporters zijn voor mij opzienbarend", legt Dejaegere uit. "De beelden zijn de wereld rondgegaan. Iedereen doet hun 'thunder-clap' nu na. Ik hoorde het al bij Frankrijk na halve finale, maar ook in Gent heeft het al zijn intrede gedaan. We hadden vrijdag onze galamatch en dan deden de supporters in de Ghelamco Arena het ook. Het kan echt wel sfeer scheppen in een stadion."

  Mulder: "De Ierse supporters kunnen er anders ook wat van. Ik wou dat ik dat als moment had gekozen."

  De hoogtepunten van het EK:

  Herbekijk de integrale uitzending van Panenka!: