• home
 • video
 • pas verschenen

  Megan Guarnier pakt de eindzege in de Giro Rosa

  Voor de 31-jarige Guarnier is het de mooiste zege uit haar carrière.

  Megan Guarnier heeft de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, gewonnen. Voor de 31-jarige Amerikaanse van Boels-Dolmans, die in de tiendaagse rittenwedstrijd wel geen etappe kon winnen, is het de mooiste zege uit haar carrière.

  Megan Guarnier begon vorige week vrijdag in de vlakke proloog van twee kilometer uitstekend aan de 27e Ronde van Italië voor vrouwen. Ze werd vierde en trok die goede lijn door in de volgende (berg)ritten.

  Ze pakte de roze leiderstrui na de eerste rit in lijn, maar moest die al snel weer afstaan aan landgenote en ploegmakker Evelyn Stevens.

  Mara Abbott, nog een Amerikaanse, leek na rit vijf roet in het eten te gooien van de Boels-Dolmans-dames, maar na de laatste aankomst bergop greep Guarnier opnieuw de macht, om daarna de koppositie niet meer af te staan.

  Voor Guarnier is het de belangrijkste zege uit haar carrière. De Amerikaanse kampioene won eerder dit seizoen ook de Ronde van Californië voor vrouwen en was vorig seizoen de beste in de voorjaarsklassieker Strade Bianche.

  Met Anisha Vekemans, Kim De Baats, Annelies Dom en Sofie De Vuyst reden ook vier Belgische dames mee in Italië. Zij speelden geen rol van betekenis. De twaalfde plaats van De Vuyst in rit drie was het beste resultaat van onze landgenotes.

  Ritwinnaars Giro Rosa 2016:

  • Proloog: Leah Kirchmann (Can)
  • Rit 1: Giorgia Bronzini (Ita)
  • Rit 2: Evelyn Stevens (VS)
  • Rit 3: Chloe Hosking (Aus)
  • Rit 4: Tiffany Cromwell (Aus)
  • Rit 5: Mara Abbott (VS)
  • Rit 6: Evelyn Stevens (VS)
  • Rit 7 (tijdrit): Evelyn Stevens (VS)
  • Rit 8: Giorgia Bronzini (Ita)
  • Rit 9: Thalita de Jong (Ned)