• home
 • video
 • pas verschenen

  Koortsige Contador stapt uit de Tour: "Ik kon niet meer verder"

  De kopman van Tinkoff was al twee keer gevallen in deze Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De kopman van Tinkoff was al twee keer gevallen in deze Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Alberto Contador laat de Tour voor wat hij is. De Spaanse kopman van Tinkoff, die al twee keer viel in de begindagen, begon ziek aan deze zware Pyreneeënrit. Contador ging op de eerste col van de dag nog in de aanval, maar zonder succes. Bij de beklimming van de tweede van vijf cols, de Port del Canto, stapte hij in de ploegauto. "De Tour gaat voort", reageert teambaas Oleg Tinkov.

  Het was niet de Tour van Contador. Hij kwam nochtans naar Mont Saint-Michel om nog maar eens de Tour te winnen, iets wat hij al deed in 2007 en 2009. Maar al in de eerste rit ging het mis. Hij kwam zwaar ten val op 80 kilometer van de streep en had schaafwonden aan zijn schouder, elleboog en dij.

  Een dag later was het weer van dattum. Op 60 kilometer van de finish ging Contador met een deel van het peloton tegen de vlakte. 48 seconden kreeg hij die dag aan zijn broek.

  Het ging van kwaad naar erger. In elke rit met iet of wat lastige aankomst moest hij tijd toestaan op zijn concurrenten. Contador stond vandaag pas 20e op 3'41" van gele trui Chris Froome.

  Na zijn wanhoopspoging vandaag in het begin kwamen er berichten vanuit zijn team dat de Spanjaard bovenop zijn valpartijen lichte koorts maakte. We zagen hem op de tweede col achteraan in het peloton lang praten met zijn volgauto. Enkele minuten later gaf hij er de brui aan.

  Hij wuifde nog naar de camera en weg was hij. Ook in 2014 gaf Contador op, toen met een barst in zijn scheenbeen. Vorig jaar werd hij vijfde in Parijs.

  Contador: "Ik kon niet meer verder"

  Contador werd aan zijn hotel opgewacht door een paar journalisten. Daar gaf hij een korte reactie. "Ik werd vanmorgen wakker met koorts", legt hij uit.

  "Een gevolg van mijn valpartijen in de eerste en tweede rit. Ik kon zo niet meer verder, hebben we beslist. Nu moet ik naar de dokter voor een controle", aldus Contador.

  Op Twitter voegt hij er nog aan toe dat zijn lichaam vandaag zei dat het genoeg was. "Nu probeer ik goed te herstellen voor toekomstige doelen."

  Teambaas Tinkov: "De Tour gaat voort"

  Oleg Tinkov, de flamboyante teambaas van Tinkoff, heeft al meteen gereageerd op de opgave van zijn rondekopman. "De koers gaat voort. We blijven vechten voor de groene én bergtrui, etappezeges en de klassementsambities van Kreuziger."

  Peter Sagan is de topkandidaat voor groen, dat nu nog om het lijf van Mark Cavendish hangt, Rafael Majka is al in het bezit van de bergtrui. Roman Kreuziger staat 12e in het algemeen klassement op 34 seconden van Froome.