• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton rijdt voor eigen volk autoritair naar de zege, Rosberg verliest tweede plaats

  Het was voor Hamilton de vierde overwinning van het seizoen.

  Lewis Hamilton heeft zijn polepositie in de Grote Prijs van Groot-Brittannië verzilverd. Hij was bijna zeven seconden sneller dan zijn ploegmaat Nico Rosberg. De Duitse WK-leider kreeg een straf van tien seconden en zakte daardoor nog naar de derde plaats, waardoor Max Verstappen uiteindelijk tweede werd.

  Net voor de start van de Grote Prijs begon het stevig te druppelen boven het circuit in Silverstone. De safety car kwam de baan op en de coureurs kregen vijf rondjes de kans om het circuit rustig te verkennen. Zodra de safety car verdwenen was, stoof Hamilton ervandoor met in zijn zog Nico Rosberg en Max Verstappen (foto). De rest moest dan al afhaken.

  Nog geen twee rondes later en de wedstrijd werd weer even verstoord, dit keer door de virtual safety car. De favorieten profiteerden optimaal en wisselden van banden. Lewis Hamilton zouden we daarna amper nog in beeld krijgen want de echte strijd speelde zich achter zijn rug af.

  In ronde 16 glipte Max Verstappen met een briljant manoeuvre voorbij Rosberg, ploegmaat en tegelijk concurrent van Hamilton. Het Britse publiek kraaide van plezier. De jonge Nederlander bouwde zijn voorsprong op Rosberg gestaag uit, maar raakte dan even van de baan af. Dat foutje kwam hem duur te staan, want plots hijgde Rosberg opnieuw in zijn nek.

  Verstappen probeerde met uitstekend verdedigend werk de intrinsiek snellere Mercedes af te stoppen, maar na een intens gevecht moest hij zich met nog 14 ronden te rijden toch gewonnen geven. Even leek Rosberg nog in de problemen te komen met zijn versnellingen, maar hij kon de tweede plaats vasthouden (al verloor hij die na de wedstrijd door een straf van tien seconden).

  Door zijn vierde overwinning dit seizoen komt Hamilton nu weer wat dichter bij Rosberg in de WK-tussenstand. Het verschil bedraagt nog één punt.

  Rosberg krijgt tien seconden straftijd en verliest tweede plaats

  WK-leider Nico Rosberg kreeg na de wedstrijd tien seconden straftijd omdat hij in de slotfase van de race via de boordradio van de teamleiding ongeoorloofde informatie kreeg over hoe hij de problemen met zijn versnellingsbak kon oplossen.

  De Duitser zakt daardoor van de tweede naar de derde plaats ten voordele van Max Verstappen. Rosberg blijft wel leider in de WK-tussenstand, al slinkt zijn voorsprong nu tot slechts één punt.

  De spannende strijd tussen Rosberg en Verstappen:

  Hamilton is dolblij met de zege in eigen land:

  Uitslag GP Groot-Brittannië
  1.Lewis Hamilton (GBr)Mercedes1u34'55"831 
  2.Nico Rosberg (Dui)Mercedes+6"911
  3.Max Verstappen (Ned)Red Bull+8"250
  4.Daniel Ricciardo (Aus)Red Bull+26"211
  5.Kimi Räikkönen (Fin)Ferrari+1'09"743
  6.Sergio Perez (Mex)Force India+1'16"941
  7.Nico Hülkenberg (Dui)Force India+1'17"712
  8.Carlos Sainz Jr. (Spa)Toro Rosso+1'31"654
  9.Sebastian Vettel (Dui)Ferrari+1'32"600
  10.Daniil Kvijat (Rus) Toro Rosso +1 ronde 
  11.Felipe Massa (Bra) Williams +1 ronde 
  12.Jenson Button (GBr) McLaren +1 ronde 
  13.Fernando Alonso (Spa) McLaren +1 ronde 
  14.Valtteri Bottas (Fin)Williams +1 ronde 
  15.Felipe Nasr (Bra) Sauber +1 ronde 
  16.Esteban Gutierrez (Mex)Haas +1 ronde 
  17.Kevin Magnussen (Den)Renault+2 ronden