• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Jammer dat ik niet verder kon uitlopen op mijn concurrenten"

  Ook Froome zag af op de zware slotklim.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Chris Froome (Sky) gaat in het geel de rustdag in. Op de zware slotklim in de Pyreneeënrit probeerde hij tevergeefs een aantal keer weg te rijden van zijn concurrenten. Zelf pareerde hij alle tegenprikken. "Het was een enorm zware dag."

  Froome probeerde op de slotklim een aantal keer weg te rijden van zijn concurrenten, maar werd telkens teruggehaald. Vervolgens beperkte hij zich tot het counteren van de aanvallen van Mollema, Porte en Martin.

  "Het was een enorm zware dag. Gisteren was het al erg zwaar, en nu vandaag opnieuw."

  Ook het weer speelde vandaag een rol: "Van die extreme hitte in het begin tot een hagelstorm op de slotklim. Van het ene extreme naar het andere dus, het temperatuurverschil was wel 20 graden. Dat alles zorgde ervoor dat het extra zwaar was vandaag."

  “Ik ben blij met hoe ik zelf gereden heb. Het zou leuk geweest zijn om extra tijd op mijn concurrenten te pakken, zodat ik wat steviger in het geel zou gestaan hebben. Maar alles in acht genomen, ben ik zeer blij met hoe de etappe verlopen is. Ik mag met het geel de eerste rustdag ingaan en heb een geweldig team rond me. De jongens hebben echt alles gedaan, van begin tot einde rijden ze zich leeg voor mij. Ik zit in een spreekwoordelijke zetel."

  Froome voelt zich echter nog niet zegezeker: "Er is nog niks beslist, de Tour is nog open, er zijn nog veel renners die kans maken op de eindzege. Het zal nog tot in Parijs een zware wedstrijd worden."