• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische volleybalmannen laten laatste kans op Rio liggen

  Douwen en Urnaut verloren het eerste duel tegen Rusland.

  De Belgische beachvolleybalmannen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Op de World Continental Cup in Sotsji werden de laatste twee tickets uitgedeeld aan de finalisten, maar België strandde in de halve finales. Rusland was over twee matchen te sterk.

  Twee weken geleden misten de Belgen een olympisch ticket al op een haar na door de finale te verliezen van het kwalificatietoernooi van Stavanger. Ook in Sotsji ging het mis in de laatste rechte lijn.

  Bob Douwen en Aljosa Urnaut verloren de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Oleg Stojanovskij en Artem Jarzoetkin. Douwen en Urnaut moesten in de eerste set de hele tijd achtervolgen en verloren uiteindelijk met 21-17.

  Ze herpakten zich in de tweede set en kwamen zelfs twee keer op voorsprong. De Russen leken te wankelen, maar veerden rechtop het einde van de set. Bij 20-16 kregen de Russen een eerste matchpunt. De eerste twee konden Douwen en Urnaut redden, maar de derde keer was de goede keer voor Rusland.

  De tweede wedstrijd, tussen Dries Koekelkoren en Tom van Walle tegen Nikita Liamin en Dmitri Barsoek, leek een kopie te worden van de eerste match. Koekelkoren en Van Walle verloren vrij kansloos de eerste set met 21-16.

  In de tweede set ging de match wel gelijk op, maar op het einde leken de Russen weer aan het langste eind te zullen trekken. Dat was zonder de Belgen gerekend. Ze haalden een achterstand op en wonnen onverhoopt met 19-21.

  De spanning bleef ook in de derde set hoog. Tot 11-11 hielden de Belgen en de Russen elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk liet Rusland zich deze keer niet verrassen. Rusland en Canada spelen de finale en mogen ook naar Rio.