• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados pakken goud: "Er wint dan toch een Belgische ploeg het EK"

  Puike prestatie van de Belgian Tornados in Amsterdam.

  Op het EK atletiek in Amsterdam heeft België de afsluitende 4x400 meter gewonnen. Julien Watrin, Jonathan, Dylan en Kevin Borlée bleven Polen en Groot-Brittannië voor in een intense medaillestrijd. Het is de tweede Europese titel voor de Belgian Tornados, na die van 2012 in Helsinki.

  Julien Watrin begon als startloper uitstekend aan de 4x400 meter en wisselde als eerste van stok. Jonathan en Dylan Borlée hielden daarna goed stand in het zog van de Britten, waarna het aan Kevin Borlée was om het helemaal af te maken.

  In een spannende slotronde duurde het tot in de laatste rechte lijn vooraleer Borlée helemaal kwam opzetten. Met een krachtinspanning om u tegen te zeggen ging hij nog net over topfavoriet Groot-Brittannië.

  De Polen kwamen nog gevaarlijk dicht, maar Borlée hield goed stand en zorgde zo voor de derde Belgische EK-medaille in Amsterdam. Met twee gouden en één zilveren medaille sluit ons land het EK af op een tiende plaats in de medaillestand.

  Voor de Belgian Tornados is het de tweede Europese titel op de 4x400 meter, na die van 2012 in Helsinki. Met 3'01"10 liepen ze exact één honderdste seconde minder snel dan in Finland. Het is ook de beste Europese prestatie van het jaar op de 4x400m.

  Felicitatietweets: