• home
 • video
 • pas verschenen

  Youri Mulder: "Jammer dat Löw teruggrijpt naar Schweinsteiger of Podolski"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Geen voetbal op het EK vrijdagavond, maar toch werd er in Panenka! over voetbal gepraat. Onder meer Joachim Löw en de mentale sterkte van de Rode Duivels kwamen aan bod. En Jan Mulder maakte kennis met en genoot van SenseBall.

  Youri Mulder: "Jammer dat Löw teruggrijpt naar Schweinsteiger of Podolski"

  Bastian Schweinsteiger, een man van vele oorlogen, was in de halve finale de pineut voor Duitsland met een handsbal die Frankrijk op weg zette naar de zege. "Spelers die iets voor je gewonnen hebben, daar wordt dikwijls aan vastgehouden, terwijl je misschien moet doorselecteren", merkt Youri Mulder op.

  "Schweinsteiger heeft niet meer de reactiesnelheid, het voetenwerk en de scherpte. Misschien had hij er niet bij moeten zijn. Misschien is Löw daar een beetje tekort geschoten, dat hij te veel gerekend heeft op de Podolski's en de Schweinsteigers."

  Video player inladen ...

  "Rode Duivels zijn niet getraind op mentale sterkte"

  Specialist in de trainingsleer Michel Bruyninckx meent te weten waar het misliep voor de Rode Duivels tegen Wales. "Die ploeg is nooit getraind op mentale sterkte. De concentratie stuikt dan gewoon in elkaar", weet Bruyninckx.

  "Je moet daar echt op trainen. Daarvoor heb je eigenlijk zo'n zestal weken voor nodig.

  Video player inladen ...

  Youri Mulder: "Spelers mogen veel inspraak hebben in tactiek"

  In hoeverre kan een speler inspraken hebben in de tactiek? Dat wil Karl Vannieuwkerke van zijn tafelgasten weten. "Behoorlijk veel", vindt Youri Mulder. "Het zijn de spelers die het moeten uitvoeren."

  Jan Mulder wil van volleybalcoach Gert Vande Broek weten of hij ook een kamer met een balkon zou huren voor Radja Nainggolan, zodat die een sigaretje kan roken. "Dat is een heel delicate vraag", vindt Vande Broek. "Sommige zaken nemen spelers mee van bij hun club. Dat kun je misschien niet goedkeuren, maar je kunt daar als bondscoach weinig aan veranderen."

  Video player inladen ...

  Bruyninckx: "Niemand bij Barcelona geloofde aanvankelijk in Messi"

  Michel Bruyninckx doet in Panenka! zijn visie uit de doeken, die gebaseerd is op cognitieve training. "Maar wie denk je dan dat er aan de grondslag ligt van het schitterende spel van Barcelona: Messi of Guardiola?", wilde Jan Mulder van Bruyninckx weten.

  Video player inladen ...

  Coaches: je hebt ze in alle soorten en maten

  Video player inladen ...

  Jan Mulder: "SenseBall? Ik zou het graag een uurtje of twee doen"

  De uitzending wordt afgerond met een SenseBall-demonstratie. Jan Mulder is onder de indruk. "Fantastische oefening! Dát helpt. Dat zou ik graag een uurtje of twee doen", klinkt het.

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige aflevering van Panenka!

  Video player inladen ...