• home
 • video
 • pas verschenen

  Williams in voetsporen van Graf als tenniskoningin van haar generatie

  Graf en Williams wonnen hun 1e grandslam op hun 17e.

  Serena Williams heeft zich vandaag in de geschiedenis getennist. De gelijkenis met de vorige koningin van het tennis, Steffi Graf, is opvallend.

  De machtsovername leek wel in de sterren geschreven. Steffi Graf won haar 22e en laatste grandslamtitel op Roland Garros in 1999 tegen Martina Hingis. Drie maanden later begon de piepjonge Serena op de US Open aan haar zegereeks van 22 titels. Haar tegenstandster? Martina Hingis. (Zie Video)

  En ook de leeftijd waarop de twee hun eerste grandslamzege boekten, vertoont grote gelijkenissen. Graf was 17 jaar en 357 dagen oud toen ze in 1987 Roland Garros won. Serena deed nog zeven dagen beter. Ze was in 1999 17 jaar en 350 dagen op de US Open.

  Serena Williams: de tenniskoningin van haar generatie

  De prestaties van Kim Clijsters en Justin Henin zijn niet te onderschatten, maar Serena is meer dan wie ook dé tenniskoningin van haar generatie. (Serena werd geboren in 1981, Henin in 1982 en Clijsters in 1983.)

  Serena Williams draait natuurlijk al langer mee op het allerhoogste niveau. Henin stopte in 2011, Clijsters in 2012. Op haar 34e is ze de oudste winnares van een grandslamtoernooi. Maar ook in de onderlinge duels heeft Serena de betere statistieken.

  Tegen Justine Henin won ze 8 van de 14 duels. Op de grandslamtoernooien kon ze Henin wel maar 3 keer kloppen. Henin won 4 grandslamconfrontaties.

  Clijsters en Williams kwam elkaar 9 keer tegen. Serena won 7 keer. Vooral in haar "eerste carrière" had Clijsters het moeilijk met Serena. Op de grandslamtoernooien kon Clijsters 1 van de 3 duels tegen Serena winnen. Dat was in de halve finale van de US Open in 2009, die Clijsters uiteindelijk won.

  De eerste grandslam zege van Serena Williams in 1999

  Video player inladen ...