• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Heel de dag afgezien, maar toch proberen te genieten"

  Van Avermaet beleefde een zware namiddag.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Van Avermaet beleefde een zware namiddag.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het was snel duidelijk dat Greg Van Avermaet afscheid zou moeten nemen van de gele trui. De renner van BMC was niet opgewassen tegen de vier beklimmingen die hem vandaag voorgeschoteld werden. "Als er zo gekoerst wordt, kan ik niet mee. Dat is gewoon zo."

  Greg Van Avermaet moet na twee dagen afscheid nemen van de gele trui, maar kan zich daar wel bij neerleggen. “Ik ga die trui nog zo lang mogelijk dragen vandaag”, grapte de renner van BMC.

  “Het was gewoon een lastige etappe, er werd van begin tot einde gekoerst. Als er zo gekoerst wordt, kan ik niet mee. Dat is gewoon zo. Ik heb echt afgezien. Zulke ritten zijn niet plezant voor een renner als ik, met al die beklimmingen."

  "Het is heel mooi om die gele trui te mogen dragen, maar jammer genoeg moet je er ook in afzien. Ik heb toch nog proberen te genieten vandaag, want ik wist dat het mijn laatste dag in de gele trui zou zijn. Nu trek ik opnieuw mijn gewone trui aan.”

  "De focus ligt nu vooral op herstellen en proberen om de bergritten goed door te komen. Zo veel kansen zijn er niet meer, dus na de rustdag is het belangrijk om weer in orde te zijn.”

  Van den Broeck: "Wist niet dat Froome weggereden was"

  Jürgen Van den Broeck (Katjoesja) kon lange tijd met de favorieten mee, maar op de slotklim moest hij toch passen. "Ik voelde al snel dat ik het tempo zou aankunnen, maar de versnellingen niet", vertelde hij achteraf. "Je weet dat die versnelling er zal komen, alleen niet wanneer."

  "Het is niet omdat de groep bij elkaar bleef dat het niet snel ging. Er werd de hele dag aan een hoog tempo gekoerst, wat het zeer afmattend maakte. Dan kan je voor de finale ook niet echt aanvallen verwachten. Ik wist niet dat Froome was weggereden in de afdaling. Er werd lang gewacht in de kopgroep."

  "Ik ben zelf niet helemaal tevreden over hoe ik de etappe eindigde, maar dat maakt al bij al niet uit. Het is goed dat onze kopman Rodriguez met de andere favorieten over de streep kwam. We weten nu dat hij goed is."