Ga naar de inhoud

Tour-baas Prudhomme biedt onfortuinlijke Yates zijn excuses aan

 za 9 juli 2016 13:46
Prudhomme kwam langs in de Tour-bus van Orica.
Christian Prudhomme kwam voor de start van de achtste etappe persoonlijk zijn excuses aanbieden aan Adam Yates voor het incident met de ingezakte kilometerboog. "Een toeschouwer bleef met zijn voet achter de boog haken."

Adam Yates was gisteren het grootste slachtoffer van de inzakkende boog van de laatste kilometer. Hij kon zich achteraf wel troosten met de witte trui, maar dat was volgens Tour-baas Prudhomme nog niet voldoende. Hij kwam voor de rit dan ook hoogstpersoonlijk zijn excuses aanbieden aan de Brit.

De schade bij Yates lijkt ondertussen wel mee te vallen. "Ik heb geluk gehad", vertelde hij voor de rit van vandaag. "Ik heb een whiplash en mijn pols is enorm gezwollen, maar het is geen drama. Als dit gebeurd was in de voorbereiding op een massasprint was het allemaal veel erger geweest."

Hoe kon zoiets gebeuren? " Een toeschouwer bleef met zijn voet aan de boog haken", vertelt Prudhomme. "Daardoor liep alle lucht eruit. De hele wereld kijkt naar de renners, behalve de drie mensen die op de boog moesten letten."

Prudhomme in de bus van Orica-GreenEdge:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.