• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe beelden: Yates knalt met volle snelheid tegen inzakkende boog

  De neutrale motor kon het hele incident filmen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de zware valpartij van Adam Yates in de slotfase van de rit van gisteren in de Tour. De Brit van Orica-BikeExchange kon de vallende boog van de laatste kilometer niet meer ontwijken en smakte hard tegen de grond. Ook de neutrale motor ging tegen de grond.

  Opschudding in de slotfase van de zevende rit in de Tour de France. Vijf minuten na ritwinnaar Steve Cummings begaf de boog van de laatste kilometer het plots.

  Het aanstormende peloton ondervond er weinig hinder van, maar Adam Yates, die net daarvoor was gaan demarreren, kon de boog niet meer ontwijken. De Brit van Orica knalde hard tegen het rode gevaar en smakte tegen de grond.

  De neutrale motor die achter Yates reed, kon het hele incident filmen. Op de nieuwe beelden is duidelijk te zien dat Yates de boog niet meer kon ontwijken. Ook de motorrijder kon zijn tuig uiteindelijk niet meer rechthouden.

  Yates reed op het moment van het incident zeven seconden voor op het peloton en kreeg die bonus ook na de rit. Daardoor neemt hij de witte trui over van Etixx-Quick Step-talent Julian Alaphilippe.

  Beelden van het incident: