• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "De manier waarop Froome wegrijdt in de afdaling"

  Froome's manier van afdalen bleek uiteindelijk zeer effectief.

  Michel Wuyts selecteert na iedere rit in de Tour een moment dat er voor hem is uitgesprongen. Vandaag kiest hij voor de manier waarop Froome afdaalde en wegreed van zijn concurrenten. Hij is ook streng voor de concurrenten van Froome: "Als je de Tour wil winnen, dan weet je dat je Froome geen meter voorsprong mag geven."

  "Ik kies vandaag voor de kinderlijke, haast aandoenlijke houding van de wanstaltige Froome, die op de buis van zijn fiets zit in volle afdaling. Een houding waar hij totaal het lijf niet voor heeft: zijn boven- en onderbenen zijn daarvoor veel te lang."

  "Maar toch haalt hij daar zijn voordeel uit en rijdt hij weg. Een straffe stoot, die ik niet verwacht had. En Quintana blijkbaar ook niet. Maar ik vind het nog altijd een fout dat Quintana niet reageert wanneer Froome boven wegrijdt."

  "Als je de Tour wil winnen, dan weet je dat je Froome geen meter voorsprong mag geven. En ik ben er absoluut zeker van dat Froome met dit scenario rekening gehouden had, want hij had een 54 gestoken. Froome heeft alvast een mooie basis gelegd en ik denk dat we morgen veel meer zullen weten."

  Bekijk hieronder de fenomenale afdaling van Froome:

  Video player inladen ...

  Ook op Twitter bleef de afdaling van Froome niet onopgemerkt