• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Het was een ingeving van het moment"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Froome verbaasde alle wielerkenners met zijn aanval bergaf, maar volgens de Brit was zijn actie niet gepland. "Het was een ingeving van het moment. Ik dacht: "laat ik eens iets proberen"."

  Iedereen verwachtte dat Froome nog een aanval zou plaatsen voor de rustdag, maar dat hij het bergaf zou doen, daar had niemand op gerekend. "Ik had al twee keer bergop iets geprobeerd, maar dat had niet veel effect. Toen ik aan de top kwam, dacht ik: "laat ik eens iets proberen". We zullen wel zien wat ik kan."

  "Of ik dit gepland had? Nee. Voor de rit had ik wel een extra versnelling gemonteerd, maar ik kende de afdaling niet. Ik had alleen een video gezien."

  "Ik probeerde gewoon heel ouderwets zo hard mogelijk te fietsen. Het was eigenlijk heel plezant. Daar draait sport tenslotte ook om. Af en toe moet je eens een gokje wagen."

  "Ik heb de voorbije winter niet specifiek getraind op mijn afdaling. Maar ja, je gaat wel op trainingskamp met andere renners en dan houden we wel eens een race bergaf. Dat heeft blijkbaar geloond."

  "Ik heb nog nooit op deze manier een etappe gewonnen. Het risico heeft geloond. Misschien heb ik iets te veel gedaan. Morgen wordt het opnieuw een hele zware dag. Ik pak nu twintig seconden, dat is niet echt veel. We zullen zien of het genoeg is. Ik ben blij met elke seconde die ik kan krijgen."

  Brailsford: "Hebben tips gestolen van Kwiatkowski"

  Teammanager Dave Brailsford stak alle pluimen op de hoed van Froome. "Dit was 100 procent zijn idee. Froome is een fantastische renner. Hij is dapper en grijpt een kans wanneer die komt. Of hij creëert zelf een kans."

  "Niemand verwachtte dat hij zou aanvallen. Iedereen denkt dat hij alleen maar bergop kan rijden. We krijgen altijd kritiek op onze manier van afdalen, maar kijk nu. We hebben wat details verbeterd, maar we hebben nu ook Kwiatkowski in de ploeg. Dus we hebben ook bij hem gespiekt."

  "Was dit de juiste beslissing? Dat zullen we achteraf wel zien. Morgen wordt het opnieuw een zware dag en hij zal zeker op de proef gesteld worden. Hij kan daar nu beter mee om. Hij is volwassen geworden."

  De waanzinnige afdaling van Froome: