• home
 • video
 • pas verschenen

  Dustin Johnson volgt het voorbeeld van McIlroy en Day en past voor Rio

  Johnson won dit seizoen de US Open golf.

  Dustin Johnson (32), de winnaar van de US Open golf en de nummer twee op de wereldranglijst, past voor de Olympische Spelen van Rio. De Amerikaan zakt niet naar Brazilië af uit schrik voor het zikavirus. Hij volgt daarmee het voorbeeld van andere topgolfers zoals Rory McIlroy en Jason Day.

  Johnson, die dit seizoen met de US Open zijn eerste Major op zak stak, kondigde het nieuws zelf aan. "Dit was zeker geen gemakkelijke beslissing", aldus de Amerikaan.

  "Maar mijn bezorgdheid over het zikavirus kan niet genegeerd worden. Mijn verloofde en ik plannen om in de toekomst aan kinderen te beginnen. Het zou onverantwoord zijn om mezelf, haar en mijn familie in gevaar te brengen."

  Johnson is niet de eerste topgolfer die er niet bij zal zijn in Rio. Eerder haakten ook de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Jason Day, de nummer één van de wereld, af uit schrik voor het zikavirus.

  Het golftoernooi, voor het eerst sinds 1994 opnieuw op het olympisch programma, is dus nog voor de start van de competitie erg onthoofd.