• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimension Data: "Groen voor Cavendish? Het is doenbaar"

  Cavendish won al drie sprintetappes in deze Tour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dimension Data kan een mooi rapport voorleggen in deze Tour: 4 zeges op 7 ritten. Een onverhoopt succes. "Eigenlijk hadden we na de derde rit ons doel al bereikt", vertelt een dolgelukkige ploegleider Jean-Pierre Heynderickx. Nu mikt het team misschien wel op een nieuw doel: de groene trui.

  Na drie sprintzeges van Mark Cavendish, mocht Dimension Data gisteren al opnieuw vieren dankzij een ontketende Cummings. "Dit is ongelooflijk. Voor deze Tour was het doel twee ritten winnen en een dag de leiderstrui dragen. Na rit drie hadden we dat al bereikt."

  "Nu zitten we al aan vier zeges, dus deze Tour kan niet meer stuk", vertelde een trotse Heynderickx. "Hoeveel we er nog kunnen winnen? Daar heb ik nog niet echt bij stilgestaan. Hopelijk pakt Cavendish er nog eentje. Hij wil ook die groene trui. Hij heeft dat gisteren heel duidelijk gemaakt door mee te gaan in de ontsnapping met Sagan."

  Cavendish had nochtans veel kritiek op de manier waarop het klassement voor de groene trui gemaakt wordt (zie Lees ook). "Of het realistisch is? Het is doenbaar. Hij heeft gisteren al geprobeerd om zo weinig mogelijk punten weg te geven. We zullen zien hoe hij uit de Pyreneeën komt en dan maken we de balans op."

  Misschien kan Serge Pauwels Dimension Data nog een zege bezorgen. "Hij is enorm gemotiveerd, maar het is een andere situatie dan vorig jaar. Toen had hij een vrije rol, nu moet hij werken voor Cavendish. Ik zie hem wel nog goeie resultaten behalen en een paar keer meegaan in een ontsnapping."