• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça lanceert (gecontesteerde) #WeAreAllLeoMessi campagne

  Barcelona roept zijn fans op om Messi te steunen.

  Barcelona is een campagne begonnen om Lionel Messi te steunen na de gerechtelijke veroordeling die hij kreeg van een Spaanse rechtbank. De campagne lokt veel (ludieke) reacties uit.

  Messi en zijn vader werden enkele dagen geleden veroordeeld tot elk 21 maanden gevangenisstraf en een boete van in totaal 3,5 miljoen euro voor het ontwijken van belastingen.

  Via sociale media en op zijn website drukt Barcelona vandaag zijn onvoorwaardelijke steun uit aan zijn nummer tien. "Gebruik de hashtag #WeAreAllLeoMessi en post een foto van jezelf met beide handen open", schrijft Barcelona.

  "De campagne is een manier voor alle Barcelona-supporters om te sympathiseren met de grootste voetballer in de wereld door hun onvoorwaardelijke steun te tonen op sociale media."

  "Een oplichter steunen is belachelijk"

  Volgens de Spaanse sportkrant Marca is de campagne van Barcelona ingegeven door de vrees dat Messi door de rechtzaak zijn toekomst in Spanje in twijfel zou kunnen trekken. 

  De campagne zorgt voor veel reacties. Naast heel wat ludieke reacties, fronsen sommige mensen de wenkbrauwen. "Ik ben een Cule (Barcelona-fan), maar iemand steunen die de belastingsdienst opgelicht heeft, is belachelijk. #WeAreNotAllLeoMessi", verwoordt iemand het op Twitter.

  Volgens Barcelona, de club die maatschappelijk engagement hoog in het vaandel draagt, is de straf voor Messi zwaarder dan in soortgelijke zaken tegen onder meer José Mourinho of Iker Casillas.