• home
 • video
 • pas verschenen

  "Niemand heeft plan gevonden om Ronaldo te neutraliseren"

  Beslist Cristiano Ronaldo zondag de EK-finale?

  Als er een man is die Frankrijk zondag de das kan omdoen, is het wel Cristiano Ronaldo. "Zijn invloed beperken wordt belangrijk", blikt de Franse bondscoach Didier Deschamps vooruit. "We gaan er geen heilige van maken", vult verdediger Bacary Sagna aan.

  Deschamps: "Geen druk, geen stress"

  Gastland Frankrijk begint morgenavond als favoriet aan de EK-finale tegen Portugal. Didier Deschamps probeert die druk af te houden.

  "Ik voel geen druk, geen stress, maar wel adrenaline", zo zegt hij een dag voor de finale.

  "Dit is een uniek moment, een unieke kans, maar we gaan onze gewoontes niet aanpassen. Het ideaal is er ontspannen naartoe te leven, maar wel geconcentreerd."

  Uiteraard is Deschamps op zijn hoede voor Portugal. "Het is een goed georganiseerd team met veel ervaring. De Portugezen hebben een stevige driemansdefensie en een snelle omschakeling, met dank aan het aanvalsduo Nani-Ronaldo."

  Een plan om die laatste te neutraliseren heeft de Franse bondsoach niet. "Niemand heeft dat plan tot nu toe gevonden. Het is een fantastische speler met een groot atletisch vermogen in de lucht. Zijn invloed beperken wordt belangrijk."

  "Ronaldo is geen heilige"

  Bacary Sagna is een van de Franse verdedigers die Cristiano Ronaldo zal moeten afstoppen. "We gaan er geen heilige van maken, maar hij is wel een van de beste spelers ter wereld, misschien wel de allerbeste", vindt de rechtsback van Manchester City.

  "Je moet hem zo weinig mogelijk ruimte gunnen. Ronaldo is en blijft een uitzonderlijke voetballer, maar ik ben het gewoon om het wekelijks tegen zulke klassespelers op te nemen."

  Aanvoerder: "Van die wolk"

  Hugo Lloris is klaar om zondagavond de beker in de lucht te steken. "We hebben al veel laten zien, nu moeten we het afmaken. We zijn hongerig", vertelt de Franse doelman en aanvoerder.

  "Als je ons toernooi bekijkt, merk je dat we stappen gezet hebben. De laatste stap naar de titel wordt de zwaarste", beseft Lloris.

  Na de zege in halve finales tegen wereldkampioen Duitsland (2-0) leven de Fransen in euforie. "In die wedstrijd hebben we onze kwaliteiten uitgespeeld, maar nu moeten we snel weer van die wolk. We moeten ons opnieuw concentreren. Als ons dat lukt, wordt het erg moeilijk om ons te kloppen", besluit de doelman.

  De saves van Lloris in de halve finales tegen Duitsland

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...