• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "André Greipel moet op zijn donder krijgen"

  Johan Vansummeren tijdens een van zijn vele kopbeurten in de Tour.

  Johan Vansummeren (35) kondigde vorige week zijn afscheid van de wielersport aan. In Het Belang van Limburg geeft de ex-winnaar van Parijs-Roubaix elke dag zijn visie op de Tour de France. "Greipel moet leren om het wiel van zijn ploegmaats te houden", stelt een scherpe Vansummeren.

  Johan Vansummeren sleurde destijds kilometers aan kop van het peloton in dienst van Lotto-sprinter Robbie McEwen. Vansummeren stelde de voorbije dagen vast hoe Lotto-Soudal er maar niet in slaagt om de trein voor sprinter André Greipel op de rails te krijgen.

  "Greipel moet op zijn donder krijgen", schrijft Vansummeren. "Hij moet het wiel leren houden van zijn ploegmaats. Heeft hij te veel schrik om te vallen? Dat is geen uitleg!"

  "In een linkse bocht op anderhalve kilometer van de aankomst liet de Duitser iemand tussen hem en zijn trein in komen om vervolgens nooit meer in het wiel van zijn ploegmaats te geraken. Dat is vreemd voor een sprinter van zijn niveau."

  "Bak vervult zijn taak voortreffelijk, Hansen en Henderson rijden naar mijn zin te anoniem rond. Sieberg gaat telkens weer te vroeg van kop af en van Roelandts en Debusschere kun je niks zeggen, simpelweg omdat Greipel telkens weer hun wiel kwijtspeelt."

  "McEwen zou nooit voorgehad hebben wat Greipel nu meemaakt. De Australiër had eigenlijk geen trein nodig. Hij stuurde beter dan Greipel en sprintte meer op instinct. Zoals Cavendish nu ook doet."