• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Het is veel sneller gegaan dan verwacht"

  Van der Plaetsen zorgde voor de eerste Belgische medaille op het EK.

  Tienkamper Thomas Van der Plaetsen pakte gisteren een gouden medaille op het EK atletiek in Amsterdam. "Dit had ik niet zo snel verwacht", bekent hij in De Ochtend op Radio 1. "De focus lag steeds op de limiet van Rio."

  "Het is toch wel een hele verrassing dat ik goud pak", opent Van der Plaetsen. "Ik had een paar tegenstanders sterker verwacht. Het goud heeft altijd wel in mijn achterhoofd gezeten, maar de focus lag steeds op de limiet van Rio."

  Dat olympisch ticket, daar ging het Van der Plaetsen allemaal om in Amsterdam. "Ik ben mijn seizoen pas laat begonnen en dus had ik maar één kans om dat ticket te pakken, hier op het EK in Amsterdam. De omstandigheden waren dan ook nog niet ideaal. Dus het was afwachten of ik het nog ging halen."

  Vorig jaar herstelde de tienkamper nog van teelbalkanker en nu staat hij al op het hoogste schavotje op het EK. "Na mijn ziekte had ik hier niet van kunnen dromen. Het is sneller gegaan dan ik had verwacht. Vorig jaar lag de focus nog op terugkeren in de topsport en nu lukt dit al."

  Nu het olympisch ticket binnen is, heeft Van der Plaetsen ook ambitie. "Ik wil mij in Rio tonen. Een finale en een top 8 met een mooie score halen is het doel. Dan is het een mooi seizoen geweest."