• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet houdt stand: "Maar vanaf morgen zal ik me sparen"

  Van Avermaet was een van de vluchters.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Van Avermaet was een van de vluchters.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet begint morgen aan zijn derde etappe als leider in de Ronde van Frankrijk. Van Avermaet overleefde de eerste rit in de Pyreneeën en trok zelfs ten aanval. "Ik denk dat dat een slimme zet was", reageert de BMC-Belg.

  De leider die meeschuift in een vroege vlucht: het gebeurt niet alle dagen in de Ronde van Frankrijk. "Het was geen plan, het was gewoon een gevoel. Het is goed om in te gaan op die impulsen", vertelde Van Avermaet.

  "We probeerden met BMC de etappe te controleren, maar de andere ploegen bleven aanvallen. Ik zag een kans om mee te glippen en ik denk dat dat een slimme zet was. Op die manier had ik ook wat voorsprong bij de voet van de klim."

  "Het is een geweldige dag geweest. Ik rijd nog een dagje in het geel en dat is mooi. Ik denk dat de etappe van morgen te zwaar is. Eén klim kan ik overleven, maar als de klassementsmannen aanvallen, dan zal het over zijn."

  "Als ze mij morgen weer de vrijheid geven, dan zal ik het misschien proberen. Maar het is belangrijk om te recupereren. Ik wil me een beetje sparen en mik op een ritzege in de derde week."

  "Cummings? Je mag hem geen vrijheid geven"

  De ritzege moest Greg Van Avermaet aan Stephen Cummings laten. "Toen ik hem zag vertrekken, dan wist ik dat het gedaan was. Hij is een specialist. Je mag hem geen vrijheid geven. Ik ben tevreden voor hem", vertelt Van Avermaet over de dagwinnaar.