• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Het spel van de Duitsers was schrijnend in de tweede helft"

  Huisanalist Eddy Snelders.

  Eddy Snelders heeft in De Ochtend teruggeblikt op de halve finale tussen Duitsland en Frankrijk. De Sporza-huisanalist stond ook al even stil bij de finale van zondag. "Portugal is toch een minder goede ploeg dan Duitsland. Ik zet mijn geld op Frankrijk."

  In een finale avant la lettre klopte Frankrijk Duitsland met 0-2 In Marseille. "Geen verdiende zege vind ik persoonlijk", aldus Eddy Snelders. 

  "Als je de wedstrijd bekijkt, dan zie je dat vooral Duitsland het spel domineerde. Ze hebben zelf de doelpunten weg gegeven door domme acties in de verdediging. Zelf waren ze onmondig om tot scoren te komen. Dan kan je niet winnen en zeker niet tegen Frankrijk."

  "Op een moment dat je denkt dat ze gaan scoren, brengen ze zichzelf, net als tegen Italië, in moeilijkheden. Wat doet de arm van Schweinsteiger daar zo hoog in de eigen zestien? Frankrijk komt daardoor op voorsprong en dat was de kentering in de wedstrijd."

  "De Duitsers bleken na de rust niet beter te kunnen. Het was een beetje schrijnend in de tweede helft. Ze misten een aantal belangrijke spelers en dat is zeker een excuus. De hele ploeg voelde dat, maar ook de mindere vorm van Thomas Müller deed de ploeg pijn. Hij was totaal niet aanwezig op het EK."

  "Het thuisvoordeel geeft de Fransen een extra dimensie en kracht"

  Zijn de Fransen zondag favoriet in de finale tegen Portugal? "Zeker. Het is niet leuk om tegen Portugal te spelen. Dat zagen we tegen Kroatië en Polen. Het is een moeilijk te bespelen ploeg die bovendien heel erg gegroeid is in het toernooi."

  "Maar de Fransen spelen thuis en dat voordeel geeft een extra dimensie en kracht aan de ploeg. Dat zagen we ook op de toernooien van 1984 en 1998. Met het voetballend vermogen dat ze hebben, maar gisteren niet konden laten zien, moeten ze kunnen winnen van Portugal. Dat is toch een minder goede ploeg dan Duitsland. Ik zet mijn geld op Frankrijk."