• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant over Greipel: "Hij is goed en dat maakt het net zo frustrerend"

  Voor Greipel is het voorlopig geen al te fijne Tour.

  Het ene jaar is het andere niet: André Greipel won vorig jaar vier ritten in de Tour, in deze editie is de Duitse sprinter voorlopig niet echt op de afspraak. "Hij zit wat in de knoop met zichzelf", stelt ploegmanager Marc Sergeant.

  "Het lijkt het jaar van Mark Cavendish te worden", vertelde Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant bij de start van de zevende etappe, daags na een nieuwe ontgoocheling met sprinter André Greipel. De Duitser eindigde pas 15e in de rit naar Montauban.

  "Het is ontgoochelend, want je komt met hoge verwachtingen naar de Tour. In de derde etappe was het millimeterwerk en dan denk je dat het een van de volgende dagen bingo zal zijn. Maar dat was de laatste dagen zelfs helemaal niet het geval."

  "André zit er vreselijk mee dat het niet lukt. Hij zegt: "Alles wat ik vorig jaar deed, was juist. Nu neem ik altijd de verkeerde beslissing." Maar we gaan er ons nog niet bij neerleggen. Wij zijn met André naar hier gekomen om te winnen en dat zullen we proberen."

  Greipel leek nochtans in topvorm naar de Tour af te zakken, met de Duitse kampioenentrui als bewijs. "Hij is echt goed en dat maakt het zo frustrerend voor hem. Maar onze trein werkt ook niet zoals we dat normaal doen."

  "Of hij al met zijn vuist op tafel geklopt heeft? Neen, maar als hij zou voelen dat het niet gaat, dan zal hij de eerste zijn om te zeggen dat hij niet goed genoeg is. Hij zit wat in de knoop met zichzelf en daarom is het niet slecht dat we nog enkele dagen moeten wachten op een nieuwe sprintersrit."