• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo voor tweede EK-finale: "Les geleerd na verlies in 2004"

  Portugal verloor twaalf jaar geleden de EK-finale tegen Griekenland.

  Cristiano Ronaldo betwist zondag zijn tweede EK-finale. Twaalf jaar geleden moest hij als 18-jarige snaak op het EK in eigen land met lede ogen aanschouwen hoe Griekenland zich tot Europees kampioen kroonde.

  Twaalf jaar geleden rekende Portugal zich voor de EK-finale tegen Griekenland al Europees kampioen, maar een doelpunt van Angelos Charisteas besliste daar anders over.

  "Tot die finale had ik vooral succes gekend en weinig slechte ervaringen", blikt Ronaldo terug op zijn eerste grote toernooi, dat met een sisser afliep. "Toen ik als 18-jarige mee mocht naar het EK in eigen land, speelde ik nog maar één jaar bij Manchester United en was ik nog maar één jaar lid van de nationale ploeg."

  "Alles ging toen heel snel voor mij. Het einde van dat EK was niet zoals gewenst, maar voor mij was de balans over een heel jaar toch positief. Ik heb zeker lessen geleerd na dat EK."

  "Droom er al mijn hele leven van om iets te winnen met Portugal"

  Cristiano Ronaldo keek op de persconferentie ook al gretig vooruit naar de EK-finale van komende zondag. "Ik droom er al mijn hele leven van om iets te winnen met Portugal. Zowel individueel als in clubverband heb ik al alles gewonnen."

  "Het zou fantastisch zijn om nu met de nationale ploeg ook succes te boeken. Ik geloof er zeker in dat Portugal zondag voor het eerst een belangrijke trofee zal winnen. Frankrijk is als thuisland licht favoriet, maar in een finale kan alles gebeuren", klinkt de Portugese kapitein zelfzeker.