• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard sneuvelt in halve finale

  Gérard speelde begin dit jaar de finale van de Australian Open.

  In tegenstelling tot wat velen denken, hebben we toch een landgenoot in de absolute slotfase van Wimbledon gehad. Rolstoeltennisser Joachim Gérard (27) speelde vandaag zijn halve finale tegen de drie jaar jongere Gordon Reid. De Belg verloor in twee sets met 7-6 en 6-4.

  Gérard, de nummer twee van de wereld, verspeelt met zijn verliespartij opnieuw de kans om een Grand Slam te winnen. De Brusselaar reageerde na afloop ontgoocheld: "Gordon Reid heeft niet gewonnen, ik heb verloren."

  "Bij 4-6 in de tiebreak van de eerste set, maakt ik jammer genoeg twee kleine stommiteiten. Ik slaagde er opnieuw niet in met de stress om te gaan. Ik weet niet waarom, want in het spel was ik veel beter dan hem. Ik ga nu alles in het werk stellen om me klaar te stomen voor de Paralympische Spelen."

  Eerder dit jaar verloor Gérard ook al eens van Gordon Reid. De nummer drie van de wereld was toen te sterk in de finale van de Australian Open.

  Opvallend: eerste keer enkelspel voor rolstoelatleten in Wimbledon

  Voor Gérard is het zijn derde deelname aan Wimbledon, maar het is de eerste keer dat de Brusselaar kan aantreden in het enkelspel. "Tot nu toe liet de organisatie ons enkel het dubbelspel spelen. Ze dachten dat we fysiek niet in staat waren om een enkelspel te spelen op deze ondergrond."

  "Wimbledon is een magische plek, het is voor mij de mooiste van de vier grandslams. Er hangt hier altijd een speciale sfeer, dat merkte ik zelf al bij de wedstrijden die ik hier in het verleden heb bijgewoond."