• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordinternational Petr Cech houdt het voor bekeken bij Tsjechië

  Cech moest zich vijf keer omdraaien op het EK.

  Petr Cech heeft op het EK zijn laatste wedstrijden voor de nationale ploeg gespeeld. Na meer dan 120 wedstrijden voor Tsjechië zet de 34-jarige doelman van Arsenal een punt achter zijn interlandcarrière.

  Cech kondigde het nieuws zelf aan op zijn Twitterpagina. "We hebben samen heel mooie momenten beleefd. Ik wens het team het beste voor de toekomst."

  Cech, achtvoudig Tsjechisch voetballer van het jaar, debuteerde voor Tsjechië in 2002. Hij stond 121 wedstrijden in het doel en is daarmee ook recordinternational.

  Op het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal schopte hij het met Tsjechië tot in de halve finales. Daarin was Griekenland, de latere winnaar van het toernooi, te sterk met 1-0 na verlengingen. Cech speelde ook één WK, in 2006 in Duitsland. Daarin ging Tsjechië eruit in de groepsfase.

  "Ik heb meer tijd nodig om te rusten en te herstellen"

  "Voor mijn land mogen spelen, was een kinderdroom die uitkwam", laat Cech weten in een eerste reactie. "Ik heb 14 jaar voor Tsjechië gespeeld op het hoogste niveau. We stonden er op de grote momenten."

  "Ik ben nu op een punt gekomen in mijn carrière waarop ik elke dag honderd procent wil zijn bij mijn club. Dat is niet te combineren met spelen voor mijn land. Ik heb meer tijd nodig om te rusten en te herstellen."

  "Als ik nog het maximale uit mijn carrière wil halen en op het hoogste niveau wil blijven spelen, dan is dit de enige juiste beslissing. Het volgende grote toernooi is pas over twee jaar. In het voetbal is dat een lange periode. Ik heb fantastische momenten beleefd in het Tsjechische shirt en wens de ploeg het beste in de toekomst."

  Tweets: