• home
 • video
 • pas verschenen

  Pinot: "Ik had - nog maar eens in de Pyreneeën - de benen niet"

  Pinot kraakte op de Col d'Aspin.

  Thibaut Pinot liet zijn FDJ-ploegmaats hard werken aan de voet van de Col d'Aspin, maar zakte daarna door het ijs. De Franse rondehoop moest in de eerste bergrit meteen 2'46" toegeven op de klassementsmannen.

  "Ik had gewoon de benen niet. Ik moet geen excuses zoeken", vertelde Thibaut Pinot (FDJ) na de zevende etappe. "Ik rijd voor de derde keer in de Pyreneeën en verlies voor de derde keer tijd. Zo is het gewoon."

  "Ik heb hetzelfde gevoel als in de Dauphiné. Ik voel me geen 100 procent en in de Tour moet je 100 procent zijn. Natuurlijk is dit een ontgoocheling. De Tour is het hoogtepunt van het seizoen en na de eerste bergrit is mijn doel al weg."

  "Het ligt niet aan mijn voorbereiding. We probeerden te pieken naar de rit naar de Mont Ventoux, maar we zijn geen machines. Een piek voorbereiden is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik wacht morgen af, maar als het zoals vandaag gaat, dan zal er geen verrassing zijn."