• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe stadion Oostende wordt race tegen de klok

  Er is nog wat werk aan de winkel in het nieuwe stadion van Oostende.

  Op 5 augustus speelt Oostende zijn eerste thuismatch van het seizoen tegen Club Brugge. Het liefst van al zou het dat doen in zijn nieuwe stadion, maar dat is op dit moment allesbehalve vanzelfsprekend. Het wordt een huzarenstukje om de voetbaltempel op tijd af te werken.

  Oostende heeft zijn gloednieuwe voetbalstadion voorgesteld. Het oude Albertparkstadion was aan renovatie toe en gaat voortaan door het leven als de Versluys Arena.

  Meteen na de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen begonnen de werkzaamheden, goed voor 9.500 kubieke meter beton, 300 ton staal en 250 grondpalen. Het totale kostenplaatje liep daarbij op tot 18 miljoen euro.

  Vier weken voor de openingsmatch tegen landskampioen Club Brugge is het nog lang niet zeker of er ook daadwerkelijk in het stadion zal kunnen worden gevoetbald. Driehonderd werkkrachten doen er alles aan om de arena, die nu nog één grote werf is, speelklaar te krijgen.