• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray: "Ik ben niet de laatste hoop van Groot-Brittannië"

  Murray kon een lachje maar moeilijk onderdrukken.

  Andy Murray neemt het vanmiddag in de halve finale van Wimbledon op tegen Tomas Berdych. In de Britse pers wordt hij al als de laatste hoop van Groot-Brittannië opgevoerd. Maar daar moet de Schot zelf schamper om lachen.

  "Het land is een beetje in crisis. We hebben een nieuwe premier, nieuwe bondscoach nodig, Engeland en Wales liggen uit het EK. Ben jij de laatste hoop van Groot-Brittannië?", verraste een journaliste Murray na zijn overwinning tegen Tsonga in de kwartfinales.

  De Schot kon zijn lach nauwelijks inhouden om dan te zeggen: "Zo slecht is het toch nog niet. Of toch wel? Ik ben alleszins niet de laatste hoop van de mensen. Er is nog veel meer. Ik doe mijn uiterste best om de mensen die Wimbledon kijken blij te maken. Hopelijk kan ik nog een paar wedstrijden winnen."

  Interview met Murray (vanaf 2m55):