• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw: "Niet het juiste moment om over mijn toekomst te praten"

  Joachim Löw was zichtbaar ontgoocheld na de halve finale.

  In het Duitse kamp was de ontgoocheling groot na de uitschakeling op het EK tegen Frankrijk. Bondscoach Joachim Löw (56) wil voorlopig niet over zijn eigen positie praten. "Daarvoor zit de pijn nu te diep."

  Een zichtbaar aangeslagen Löw wees in Marseille alle vragen over zijn eigen toekomst van de hand. "Op een avond zoals deze kan ik niet vooruit kijken, zelfs niet naar de volgende dag."

  "Dit is niet het juiste moment om over mijn toekomst te praten. De pijn zit daarvoor nu te diep. We hebben in de voorbereiding niet met elkaar afgesproken wat we zouden doen als we het in Frankrijk niet zouden redden. Daar moeten we helaas nu wel aandacht aan besteden."

  Duitsland begint op 31 augustus aan het nieuwe seizoen met een oefeninterland tegen Finland. "Of ik dan op de bank zit? Ik denk het, maar het zal nog wel even duren voordat ik van dit EK ben hersteld", verzuchtte Löw, die al sinds 2006 actief is als bondscoach van Duitsland.

  Reinhard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond blijft het vertrouwen in zijn bondscoach behouden. "Hij is een wereldcoach. Joachim zal dit toernooi goed analyseren en over twee jaar onze wereldtitel willen verdedigen. Ik wil graag met hem verder."

  "Kop op jongens", klonk het op Twitter: