• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Équipe na Duitsland-Frankrijk: "De kracht van het lot. Het is een blauwe ochtend"

  De vreugde was groot bij de Fransen.

  De vreugde in Frankrijk na de gewonnen halve finale tegen Duitsland is groot. L'Équipe, de toonaangevende sportkrant, vat de wedstrijd goed samen: "Duitsland domineerde, maar gedragen door een grote collectieve kracht zijn we er toch in geslaagd om de finale te halen."

  L'Équipe had niets dan lovende woorden voor de Fransen. "De kracht van het lot. Na een memorabele wedstrijd hebben "les Bleus" de Duitsers eindelijk ten val gebracht op een groot toernooi. En dat voor het eerst sinds 1958."

  De analyse van de halve finale was wel eerlijk. "Frankrijk begon goed aan de wedstrijd, maar moest na tien goede minuten de bal aan Duitsland laten. Mocht Duitsland geen spook zoals Thomas Müller voorin lopen hebben, dan zou het weekend er heel anders hebben uitgezien in ons land."

  "Duitsland domineerde de wedstrijd, maar gedragen door een grote collectieve kracht zijn we er toch in geslaagd om de finale te halen. Het is een blauwe ochtend."

  "Toch zal het allemaal voor niets zijn als we het toernooi uiteindelijk niet winnen. We hebben dan ook nog geen voldaan gevoel. Het zou echt dom zijn mocht het hier stoppen."

  "Tien jaar na de finale van het WK in Italië en na een periode waarin Frankrijk geen collectief geluk kende, staan we opnieuw op het hoogste platform. Allez les Bleus!"

  L'Équipe over...

  • ...Antoine Griezmann: "De man van de wedstrijd. Onze ploeg heeft sinds Thierry Henry geen spits van dit kaliber meer gehad. Bleef ijzig kalm bij zijn strafschop en werkte ook het tweede doelpunt netjes binnen. Hij won zelfs een kopduel van Duitsland-verdediger Höwedes."
  • ...Hugo Lloris: "Onze doelman stond er op het moment dat hij er moest staan. Om hem te kunnen verslaan zullen ze vanuit heel ingewikkelde hoeken moeten trappen in de finale. Hij moest tegen Duitsland geen tonnen werk verzetten, maar wat hij deed, was perfect."
  • ...Samuel Umtiti: "Hij heeft het gelijk van bondscoach Didier Deschamps bewezen door hem te laten staan na de kwartfinale tegen IJsland. Met een uitzonderlijke sereniteit hield hij zich staande in pas zijn tweede wedstrijd voor Frankrijk. In een wedstrijd waar enorm veel op het spel stond, heeft hij alles goed gedaan. Hij was minder verlegen en zijn natuurlijke flair gaf nog meer glans aan zijn prestatie."

  De vreugde in Frankrijk was groot, dat zag ook onze Tour-collega Christophe Vandegoor: