• home
 • video
 • pas verschenen

  Kruijswijk blijft LottoNL-Jumbo trouw

  Kruijswijk droeg vijf dagen de roze trui in de afgelopen Giro.

  LottoNL-Jumbo heeft Girorevelatie Steven Kruijswijk voor twee jaar langer vastgelegd. De Nederlander blijft tot eind 2018 aan boord. In mei leek Kruijswijk op weg naar de eindzege in de Ronde van Italië, tot een valpartij roet in het eten gooide.

  "Ik ben blij bij deze ploeg te kunnen blijven", liet de 29-jarige Kruijswijk op Twitter weten. "Ik kijk er naar uit verder te werken en topresultaten te blijven halen."

  "Met de sportieve begeleiding, technische en ondersteunende staf van de ploeg wil ik graag samenwerken. De afgelopen Giro d’Italia heeft mij hierin de bevestiging gegeven. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst."

  Kruijswijk kwam in de afgelopen Ronde van Italië, na eerdere top tien-noteringen in 2011 (achtste) en 2015 (zevende), helemaal bovendrijven.

  In de veertiende etappe veroverde hij het roze, dat hij niet meer leek af te geven. Maar in de negentiende etappe, de laatste bergrit, belandde hij in de afdaling van de Col Dell'Agnello naast het wegdek en vloog over de kop. Door zijn valpartij verloor Kruijswijk de roze trui.

  De videoboodschap van LottoNL-Jumbo: